Anahtar Turizm Ürünü Olarak “Yaren” Leylek İle Bir DestinasyonunYükselişi


Yamaç Erdoğan Z.

Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online), cilt.6, sa.3, ss.1208-1222, 2023 (Hakemli Dergi)

Özet

Bu çalışma tehdit altındaki türlerin korunmasına yönelik bilinç oluşturabilir ve ekoturizm uygulamalarının yaygınlaşmasını teşvik edebilir. Bu sayede, doğal yaşam alanlarının korunmasına dair kamuoyunda duyarlılık artabilir ve sürdürülebilir turizm politikalarının geliştirilmesine katkı sunulabilir.

Ayrıca, yerel halkın doğal mirasa sahip çıkmasını teşvik ederek, sürdürülebilir gelir kaynakları yaratma potansiyeline sahiptir. Böylece, ekoturizm faaliyetleri aracılığıyla ekonomik faydalar sağlanırken aynı zamanda çevresel koruma önlemleri güçlendirilebilir.