Dr. Öğr. Üyesi YUSUF TUNA


İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, ARKEOLOJİ

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkelojisi

Eğitim Bilgileri

2017 - 2024

2017 - 2024

Doktora

Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Arkeoloji A.B.D., Türkiye

2014 - 2017

2014 - 2017

Yüksek Lisans

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Protohistorya Ve Önasya Arkeolojisi (Yl) (Tezli) (Anadolu Üniv. Ortak), Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Küllüoba mutlak tarihleme verileri ışığında Batı ve İç Anadolu Erken Tunç Çağı kronolojisinin seramik üzerinden yeniden değerlendirilmesi

Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Arkeoloji A.B.D.

2017

2017

Yüksek Lisans

Keçiçayırı ilk Tunç Çağı çanak çömleği

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ, Protohistorya Ve Önasya Arkeolojisi (Yl) (Tezli) (Anadolu Üniv. Ortak)

Araştırma Alanları

Arkeoloji

Prehistorya

Protohistorya ve Önasya Arkelojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İnsan Ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Arkeoloji

2020 - 2024

2020 - 2024

Araştırma Görevlisi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İnsan Ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Arkeoloji

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2022

2022

Erken Tunç Çağında Şarap ve Zeytinyağının Rotası ve Tüketimi: Eskişehir-Küllüoba'daki Organik Kalıntı Analizleri Üzerinden Yeni Bir Perspektif / The Route and Consumption of Wine and Olive Oil in the Early Bronze Age: A New Perspective Through Organic Residue Analysis From Eskişehir-Küllüoba

TÜRKTEKİ M., TARHAN İ., MASSA M., TUNA Y., TÜRKTEKİ S.

ESKİ ÇAĞ’DA EGE VE AKDENİZ'DE ZEYTİNYAĞI VE ŞARAP ÜRETİMİ Kırsal Yerleşimler, Kentsel Merkezler ve Ticaret /OLIVE OIL AND WINE PRODUCTION IN THE AEGEAN AND MEDITERRANEAN IN ANTIQUITY Rural Settlements, Urban Centers and Trade, Türkiye, 24 Kasım 2022

2022

2022

The Route and Consumption of Wine and Olive Oil in the Early Bronze Age: A New Perspective Through Organic Residue Analysis From Eskişehir-Küllüoba

TÜRKTEKİ M., TARHAN İ., MASSA M., TÜRKTEKİ S., TUNA Y.

Olive Oil And Wine Production in The Aegean and Mediterranean in Antiquity: Rural Settlements, Urban Centers and Trade, Muğla, Türkiye, 23 Kasım 2022

2019

2019

Eskişehir ve Kütahya İlleri Tarih Öncesi Dönem Yüzey Araştırmaları (EKAR) 2018 Yılı Çalışmaları

Türkteki S., Fidan M. E., Türkteki M., Akay U. O., Tuna Y.

37. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 17 Haziran 2019, cilt.37, ss.15-35

2019

2019

Konya İliKaratay ve Çumra İlçeleri Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi 2018 Yılı Sonuçları

MASSA M., Bachhuber C., ŞAHİN F., SARI D., ERPEHLİVAN H., TUNA Y.

37. Araştırma Sonuçları Toplantısı, Diyarbakır, Türkiye, 17 - 21 Haziran 2019, cilt.2, ss.511-528

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

KÜLLÜOBA KAZISI 2019 ve 2020 YILI ÇALIŞMALARI

TÜRKTEKİ M., SARI D., ŞAHİN F., FİDAN M. E., ERDAL Y. S., ERDAL Ö. D., et al.

KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2019-2020 YILI KAZI ÇALIŞMALARI/ CİLT 3, Dr. Adil ÖZME, Editör, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Ana Yayın No: 192/3, Ankara, ss.295-308, 2022

2022

2022

Küllüoba Kazısı 2019 ve 2020 Yılı Çalışmaları

TÜRKTEKİ M., SARI D., ŞAHİN F., ERDAL Y. S., GÜNDEM C. Y., ERDAL Ö. D., et al.

2019-2020 Yılı Kazı Çalışmaları, Adil Özme, Editör, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ankara, ss.295-308, 2022

2022

2022

BİLECİK İLİ 2019-2020 YILI YÜZEY ARAŞTIRMALARI

SARI D., NİKOLAYİDİS H., BİLGİN S., YAĞCI T., ŞAHİN F., ARSLAN F., et al.

KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2019-2020 YILI YÜZEY ARAŞTIRMALARI/ CİLT 1, Dr. Candaş KESKİN, Editör, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Ana Yayın No: 193/1, Ankara, ss.309-329, 2022


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 14

h-indeksi (SCOPUS): 2