Metrikler
Eğitim Bilgileri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDoktora
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye
2007 - 2012
2007 - 2012Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Alanya İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
GASTRONOMİ TURİZMİ ALANYAZININ GELİŞİMİ: JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES DERGİSİNDE YAYIMLANAN MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME
Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2018 - 2019
2018 - 2019Öğretim Görevlisi
Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2016 - 2018
2016 - 2018Öğretim Görevlisi
Başkent Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı
2014 - 2016
2014 - 2016Öğretim Görevlisi
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Bölümü
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorRektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Rektörlük
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorErasmus Programı Kurum Koordinatörü
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorProgram Koordinatörü
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2017 - 2018
2017 - 2018Program Koordinatörü
Başkent Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
20221. Uluslararası Turlarda Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Deneyimi: TUI ve Thomas Cook Örneklerinde Ortak Deneyim Yaratımı
GİRGİN G. K., Sökmen C., SÖKMEN S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.3, ss.2515-2534, 2022 (Hakemli Dergi)
2018
20182. Gastronomi Turizmi Alanyazınının Gelişimi: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Dergisinde Yayımlanan Makaleler Üzerine Bir İnceleme
Sökmen C., Özkanlı O.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.2, ss.99-127, 2018 (Hakemli Dergi)
Kitaplar
2024
20241. A Research Non-Formal Gastronomy Education on Remaving Misconceptions by Concept Mapping Method
BOSTAN SARIOĞLAN A., SARIOĞLAN M., SÖKMEN C.
Livre de Lyon, Lyon, 2024
2024
20242. A Study on The Effect of Children’s Menus on Restaurant Preferences
SARIOĞLAN M., AVCIKURT C., SÖKMEN C.
BIDGE Publications, Ankara, 2024
2024
20243. A Study on The Efffect of Local Gastronomic Organizations on The Use of Local Food
SARIOĞLAN M., SÖKMEN C., BUCAK T.
Livre de Lyon, Lyon, 2024
2021
2021