Metrikler
Eğitim Bilgileri
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDoktora
Balıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Dr), Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye
2007 - 2012
2007 - 2012Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Alanya İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
GASTRONOMİ TURİZMİ ALANYAZININ GELİŞİMİ: JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES DERGİSİNDE YAYIMLANAN MAKALELER ÜZERİNE BİR İNCELEME
Gaziantep Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2018 - 2019
2018 - 2019Öğretim Görevlisi
Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
2016 - 2018
2016 - 2018Öğretim Görevlisi
Başkent Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı
2014 - 2016
2014 - 2016Öğretim Görevlisi
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Bölümü
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorRektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Rektörlük
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorMYO Müdür Yardımcısı
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorErasmus Programı Kurum Koordinatörü
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorProgram Koordinatörü
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Söğüt Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
2017 - 2018
2017 - 2018Program Koordinatörü
Başkent Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
20221. Uluslararası Turlarda Gastronomik Ürünler ve Gastronomi Deneyimi: TUI ve Thomas Cook Örneklerinde Ortak Deneyim Yaratımı
GİRGİN G. K., Sökmen C., SÖKMEN S.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.10, sa.3, ss.2515-2534, 2022 (Hakemli Dergi)
2018
20182. Gastronomi Turizmi Alanyazınının Gelişimi: Journal of Tourism and Gastronomy Studies Dergisinde Yayımlanan Makaleler Üzerine Bir İnceleme
Sökmen C., Özkanlı O.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, sa.2, ss.99-127, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Kapadokya Peribacalarındaki Aşırı Turizm Baskısı Karşısında Alternatif Bir Destinasyon Olarak Kula Peribacaları
SÖKMEN S., SÖKMEN C.
7th INTERNATIONAL TURKIC WORLD TOURISM CONGRESS, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 21 - 25 Mayıs 2025, ss.639-654, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. A Research Non-Formal Gastronomy Education on Remaving Misconceptions by Concept Mapping Method
BOSTAN SARIOĞLAN A., SARIOĞLAN M., SÖKMEN C.
Livre de Lyon, Lyon, 2024
2024
20242. A Study on The Effect of Children’s Menus on Restaurant Preferences
SARIOĞLAN M., AVCIKURT C., SÖKMEN C.
BIDGE Publications, Ankara, 2024
2024
20243. A Study on The Efffect of Local Gastronomic Organizations on The Use of Local Food
SARIOĞLAN M., SÖKMEN C., BUCAK T.
Livre de Lyon, Lyon, 2024
2021
2021