Öğr. Gör. BURAK ÇITAK


MESLEK YÜKSEKOKULU, OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ

AŞÇILIK


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Sosyal Bilimler Genel


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

13

Atıf (Scholar)

7

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

6

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

8

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

7

Açık Erişim

3

Eğitim Bilgileri

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doktora

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2019 - 2021

2019 - 2021

Yüksek Lisans

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Yüksek Lisans

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık öğrenimi gören öğrencilerin neofobi ve neofili eğilimlerinin sokak lezzetlerine ilişkin tutumlarına etkisi üzerine bir araştırma

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Osmaneli Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

Akademi Dışı Deneyim

2018 - 2019

2018 - 2019

Sous Chef

louise/ lou restaurant, Sous Chef

2016 - 2018

2016 - 2018

Chef /Sous chef

Ankara Hayal Kahvesi, Chef /Sous chef

2015 - 2015

2015 - 2015

Sıcak - Aşçı

Midpoint İstiklal Cadedsi, Sıcak - Aşçı

2015 - 2015

2015 - 2015

Şef

Nevşehir Öğretmenevi, Şef

2014 - 2014

2014 - 2014

Chef/ Sous Chef

Tourist Hotel Cappadocia, Chef/ Sous Chef

2013 - 2013

2013 - 2013

Soğuk Mutfak Aşçı

Burcu Kaya Hotel, Soğuk Mutfak Aşçı

2012 - 2013

2012 - 2013

A’lacarte mutfak aşçı

Rixos Tekirova Hotel, A’lacarte mutfak aşçı

2010 - 2010

2010 - 2010

Demi chef

Kamelya World Hotel, Demi chef

2009 - 2009

2009 - 2009

Aşçı Yrd.

Iber serra Palace Hotel, Aşçı Yrd.

2008 - 2008

2008 - 2008

Aşçı yrd.

joy kiriş world hotel, Aşçı yrd.

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Uygulamaları II

Yöresel Mutfaklar

Yeni Mutfak Akımları

Gıda Hijyeni ve Sanitasyon

Mutfak Uygulamaları I

Dünya Mutfakları

Gastronomi Turizmi

Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş

Moleküler Gastronomi

Osmanlı Mutfağı

Gıda Muhafaza Teknikleri

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

GASTRONOMİ MÜZELERİNE YÖNELİK ÇEVRİMİÇİ ZİYARETÇİ DENEYİMLERİNİN İNCELENMESİ: ADATEPE ZEYTİNYAĞI MÜZESİ ÖRNEĞİ

Tekeli M., ÇITAK B.

21. Ulusal 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

Pişirme Teknikleri

ÇITAK B.

Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar), ERDOĞAN TANER, ERCAN MUSTAFA OĞUZHAN, Editör, Paradigma Akademi Yayınları, Çanakkale, ss.45-73, 2024

2024

2024

Balıkları Hazırlama Teknikleri

AYDEMİR D. A., ÇITAK B.

Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar), ERDOĞAN TANER, ERCAN MUSTAFA OĞUZHAN, Editör, Paradigma Akademi Yayınları, Çanakkale, ss.183-201, 2024

2023

2023

YENİ RESTORAN KONSEPTLERİ: SANAL GERÇEKLİK VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK DENEYİMİ SUNAN RESTORANLAR

ÇITAK B.

TURİZMDE DİJİTAL GELECEK- Seyahat, Konaklama, Rehberlik ve Gastronomide Teknolojik Trendler ve Yenilikçi Uygulamalar, Gündüz, Cemil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.277-290, 2023

2023

2023

Turizm İşletmelerinde Dönüşümcü Liderlik

ÇITAK B., YILMAZ E.

Turizm İşletmelerinde Güncel Liderlik Yaklaşımları, Türk, Okan, Editör, Praridma Akademi Yayınları, Çanakkale, ss.103-128, 2023

Ansiklopedide Bölümler

2025

2025

İskilip Dolması

Çıtak B.

Türkiye Turizm Ansiklopedisi, ss.1, 2025

2025

2025

Kımız

Çıtak B.

Türkiye Turizm Ansiklopedisi, ss.1, 2025