Metrikler
Eğitim Bilgileri
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoktora
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2019 - 2021
2019 - 2021Yüksek Lisans
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli), Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Yüksek Lisans
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık öğrenimi gören öğrencilerin neofobi ve neofili eğilimlerinin sokak lezzetlerine ilişkin tutumlarına etkisi üzerine bir araştırma
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Osmaneli Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
Akademi Dışı Deneyim
2018 - 2019
2018 - 2019Sous Chef
louise/ lou restaurant, Sous Chef
2016 - 2018
2016 - 2018Chef /Sous chef
Ankara Hayal Kahvesi, Chef /Sous chef
2015 - 2015
2015 - 2015Sıcak - Aşçı
Midpoint İstiklal Cadedsi, Sıcak - Aşçı
2015 - 2015
2015 - 2015Şef
Nevşehir Öğretmenevi, Şef
2014 - 2014
2014 - 2014Chef/ Sous Chef
Tourist Hotel Cappadocia, Chef/ Sous Chef
2013 - 2013
2013 - 2013Soğuk Mutfak Aşçı
Burcu Kaya Hotel, Soğuk Mutfak Aşçı
2012 - 2013
2012 - 2013A’lacarte mutfak aşçı
Rixos Tekirova Hotel, A’lacarte mutfak aşçı
2010 - 2010
2010 - 2010Demi chef
Kamelya World Hotel, Demi chef
2009 - 2009
2009 - 2009Aşçı Yrd.
Iber serra Palace Hotel, Aşçı Yrd.
2008 - 2008
2008 - 2008Aşçı yrd.
joy kiriş world hotel, Aşçı yrd.
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çatışma: Alaylı-Mektepli Aşçılar Çatışıyor Mu ? (Conflict in Food and Beverage Businesses: Do Self-Educated and Educated Chefs in Conflict? )
Temizkan R., Çıtak B.
İşletme Araştırmaları Dergisi
, cilt.16, sa.3, ss.1954-1973, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Gıda Neofobi ve Neofili Eğiliminin Yeni Yiyecekleri Pişirme Ve Tatma İsteğine Yönelik Etkisi: Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi Aşçılık Programı Örneği
Çıtak B., Özaydın Ö.
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT)
, cilt.7, sa.2, ss.665-675, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
2024Kültürel Miras Unsuru Olarak Ulusal Mutfağın Sürdürülebilirliği: Gastromilliyetçilik Çerçevesinde Nitel Bir Araştırma
Tekeli M., Yıldırım İ., Çıtak B.
Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online) , cilt.8, sa.1, ss.45-65, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
2023The Effect of The Gastronomy and Cookery Students' Neophobıc And Neophılıc Tendencies on Theır Attıtudes Toward The Street Flavors
Çıtak B., Gül Yılmaz E.
ANAIS BRASILEIROS DE ESTUDOS TURISTICOS-ABET
, cilt.13, ss.1-12, 2023 (ESCI)
2020
2020Afyonkarahisar Mutfağının Yöresel Çorbaları ve Diğer Şehirlerle Karşılaştırılması
ÇITAK B., SANDIKCI M.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi , cilt.23, sa.2, ss.256-270, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Bilecik İli Mutfak Kültürü ve Değişiminin Değerlendirilmesi
YILMAZ E., ÇITAK B.
Social Sciences Studies Journal , cilt.5, sa.36, ss.2834-2844, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
2021GASTRONOMİ MÜZELERİNE YÖNELİK ÇEVRİMİÇİ ZİYARETÇİ DENEYİMLERİNİN İNCELENMESİ: ADATEPE ZEYTİNYAĞI MÜZESİ ÖRNEĞİ
Tekeli M., ÇITAK B.
21. Ulusal 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 17 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
2024Pişirme Teknikleri
ÇITAK B.
Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar), ERDOĞAN TANER, ERCAN MUSTAFA OĞUZHAN, Editör, Paradigma Akademi Yayınları, Çanakkale, ss.45-73, 2024
2024
2024Balıkları Hazırlama Teknikleri
AYDEMİR D. A., ÇITAK B.
Mutfak Uygulamaları I (Temel Uygulamalar), ERDOĞAN TANER, ERCAN MUSTAFA OĞUZHAN, Editör, Paradigma Akademi Yayınları, Çanakkale, ss.183-201, 2024
2023
2023YENİ RESTORAN KONSEPTLERİ: SANAL GERÇEKLİK VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK DENEYİMİ SUNAN RESTORANLAR
ÇITAK B.
TURİZMDE DİJİTAL GELECEK- Seyahat, Konaklama, Rehberlik ve Gastronomide Teknolojik Trendler ve Yenilikçi Uygulamalar, Gündüz, Cemil, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.277-290, 2023
2023
2023