Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

A Conceptual Research on Mixology

International Conference On Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies-IV, Girne, Kıbrıs (Kktc), 28 - 30 Nisan 2023, ss.1716-1731, (Tam Metin Bildiri)

Food Safety and Backpacker Behaviours

5th International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences (ICTEBS), Kocaeli, Türkiye, 20 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

Türkiye’deki Unesco Gastronomi Şehirlerinde Gıda Güvenliği

3rd International Travel and Tourism Dynamics (ITTD22), Ankara, Türkiye, 28 Eylül 2022, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

A Review on Alternative Tourism Types Under The Umbrella Of Gastronomy Tourism (Gastronomi Turizmi Çatısı Altında Yer Alan Alternatif Turizm Türleri Üzerine Bir İnceleme)

International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III, İstanbul, Türkiye, 6 - 08 Mayıs 2022, ss.120-142, (Tam Metin Bildiri)

Modernist Mutfakta Dondurarak Kurutma Teknolojisi

IV. International Gastronomy Tourism Studies Congress, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

Geleneksel Bir Lezzet: Dartı

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.153-159, (Tam Metin Bildiri)

Safe Food at Festivals and Fairs

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

Geleneksel Gıdaların Endüstriyel Üretime Aktarılması

1. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, ss.396-401, (Tam Metin Bildiri)

Overweight and Obesity Among Turkey University Students

I. International Physical Activity, Nutrition and Healthy Congress, 23 - 26 Kasım 2011, ss.102-103, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma
Kitaplar

Vegan Yiyecek ve İçecekler

Vegan Turizm: Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, ALTAŞ AYSU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.162-176, 2024

Consumption of Cheese by Vegetarians and Vegans: Production, Ethics, and Market Trends

Global Perspectives on Cheese Tourism, TAŞKIN GRANT ALTAY, ALTAŞ AYSU, Editör, IGI Global Scientific Publishing, ss.161-177, 2024

Evaluation of Raw Food Nutrition in Terms of Gastronomy

Current Trends and Practices in Tourism, Özgür Yayla / Alper Işın / İrfan Yazıcıoğlu / Fuat Bayram / Rabia Bölükbaş, Editör, Peter Lang, Berlin, ss.85-98, 2023

Michelin’in Rehberinde Yeni Bir Durak: İstanbul

Turizm ve Destinasyon Araştırmaları-III, Onur ÇELEN, Aydın ÜNAL, Editör, Paradigma Akademi Yayınları, Çanakkale, ss.325-350, 2023

Güzel Kokulu Otlar

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz Alper,Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.382-420, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

Mutfakta Sağlıklı Gıda Formülasyonları

Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, CUMHUR ÖZNUR, MUŞTU CEYLAN ÇİĞDEM, CEYLAN VELİ, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.341-366, 2022

Special Processed Cheeses, Cheese Spreads and Analogue Cheeses

Processed Cheese Science and Technology: Ingredients, Manufacture, Functionality, Quality, and Regulations, , Editör, Woodhead Publishing, ss.269-292, 2022

Current Status of Wine Industry and Wine Tourism in Turkey

Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, Yazıcıoğlu İrfan, Işın Alper, Yayla Özgür, Editör, Peterlang Publishing, ss.149-162, 2021

Distile İçkiler ve Üretim Yöntemleri

Tüm Yönleriyle Distile İçkiler ve Turizmi, Altaş, Aysu, Editör, Detay Yayıncılık, ss.15-30, 2021

Şarap Üretim Süreci ve Şarap Teknolojisi

Tüm Yönleriyle Şarap ve Şarap Turizmi, ALTAŞ AYSU, Editör, Detay Yayıncılık, ss.21-37, 2020
Ansiklopedide Bölümler

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XVI

Detay Yayıncılık, ss.160-161, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XIII

Detay Yayıncılık, ss.140-140, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XIII

Detay Yayıncılık, ss.154-154, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XIII

Detay Yayıncılık, ss.75-76, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XVI

Detay Yayıncılık, ss.72-72, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi Cilt XVI

Detay Yayıncılık, ss.169-170, 2022

Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)

Detay Yayıncılık, ss.404-405, 2020

Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)

Detay Yayıncılık, ss.339-339, 2020