Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Etlerde Kuru Yaşlandırma

AYDIN GASTRONOMY , cilt.3, sa.1, ss.23-35, 2019 (Hakemli Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Preparation and Characterization of Carboxymethyl Cellulose Based Bigels Obtained from Sugar Beet Pulp

4th International Congress of Engineering and Natural Sciences, Ankara, Türkiye, 24 Mayıs 2024, ss.170, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Endüstrisinde ve Mutfak Uygulamalarında Enzimlerin Kullanımı Üzerine Bir Değerlendirme

V. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Sakarya, Türkiye, 7 - 08 Ekim 2021, ss.321-332, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Edible Insect-Based Food Products And Production Methods

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE on FOOD, AGRICULTURE and VETERINARY, İzmir, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2021, ss.164-166, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Species of Soapwort (Gypsophila L.) Growing in Turkey and Their Use in Traditional Foods

INTERNATIONAL ASIAN CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENCES-V, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 02 Haziran 2021, ss.43-44, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

EDIBLE INSECTS AS AN ALTERNATIVE FOOD AND INSECT-BASED FOOD

INTERNATIONAL ASIAN CONGRESS ON CONTEMPORARY SCIENCES-V, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 02 Haziran 2021, ss.101-102, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Kemik Suyunun Mutfaklardaki Kullanımı ve Endüstriyel Üretimi

IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, ss.107, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Et Pişirme Yöntemleri ve Sous Vide

IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 6 - 08 Ekim 2020, ss.106, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Nevruz Geleneğinin Türk Mutfağına Yansıması ve Uğut Tatlısı.

Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu, Konya, Türkiye, 17 - 19 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Mutfaktaki Devrim: 3D Yazdırılmış Gıdalar

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.582-586, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Alternatif Bir Gıda Olarak Algler

IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.372-376, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Yoğurt ve Türk Mutfak Kültüründeki Yeri

Tüm Ürün Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2019, ss.37-46, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Malaksasyon İşleminde Yeni Teknolojiler ve Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Etkisi

10.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma
Kitaplar

Pastacılık ve Tatlı Ürünleri

MUTFAK BİLİMİ - The SCIENCE of COOKING, CEYLAN VELİ, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER, Editör, Nobel Yaşam, ss.206-236, 2025

Güzel Kokulu Otlar

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz Alper,Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.382-420, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

GIDA GÜVENLİĞİ SORUNLARI VE GÜVENİLİR GIDA

GG1-GASTROGÜNCEL 1 (GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER VE SON GELİŞMELER), Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.50-64, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

Unlu Mamuller

Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Saygı Yaşar Birol,Ötleş Semih, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.451-487, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

Uzayda Beslenme ve Uzay Turizminde Yiyecek İçecek Hizmetleri

Uzay Turizmi, Apaydın Fahri, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.257-272, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Enzimler

Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, CUMHUR ÖZNUR,MUŞTU CEYLAN ÇİĞDEM,CEYLAN VELİ, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.163-191, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Su Ürünleri

Sağlıklı Mutfak, Saygı,Yaşar Birol, Editör, Detay Yayıncılık, İstanbul, ss.367-395, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

Nevruz Geleneğinin Türk Mutfağına Yansıması ve Uğut Tatlısı

Akademik Gastronomi Çalışmaları, Tuğba KABAKÇI,Yılmaz SEÇİM,Selman BAYRAKCI,Alper KAYA, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları:421, Konya, ss.282-291, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma
Ansiklopedide Bölümler