SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Associations Between Food Neophobia and Culinary Creativity: A Study with A Sample of Chefs and bartenders in Turkey
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.8, sa.4, ss.2402-2416, 2020 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
Kitaplar
Pastacılık ve Tatlı Ürünleri
MUTFAK BİLİMİ - The SCIENCE of COOKING, CEYLAN VELİ, ŞAHİN PERÇİN NİLÜFER, Editör, Nobel Yaşam, ss.206-236, 2025
Güzel Kokulu Otlar
Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz Alper,Şengül Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.382-420, 2023

GIDA GÜVENLİĞİ SORUNLARI VE GÜVENİLİR GIDA
GG1-GASTROGÜNCEL 1 (GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER VE SON GELİŞMELER), Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.50-64, 2023

Unlu Mamuller
Mutfağın Gizemleri Mutfak Kimyası: Gıda Bilimi ve Mutfak Sanatları, Saygı Yaşar Birol,Ötleş Semih, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.451-487, 2023

Uzayda Beslenme ve Uzay Turizminde Yiyecek İçecek Hizmetleri
Uzay Turizmi, Apaydın Fahri, Editör, Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara, ss.257-272, 2022

Enzimler
Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, CUMHUR ÖZNUR,MUŞTU CEYLAN ÇİĞDEM,CEYLAN VELİ, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.163-191, 2022

Ansiklopedide Bölümler
GASTRONOMİ SÖZLÜĞÜ A dan Z ye
DETAY YAYINCILIK, ss.5, 2020